Meld je direct gratis aan

Fake profielen en verkeerd taalgebruik voornaamste ergernissen op datingsites.

Categorie Geen categorie

Leden op datingsites ergeren zich scheel aan gedrag van andere leden en onjuiste informatie op verschillende dating platformen. Een gedeelte van de singles geeft zelfs aan zich zo te ergeren dat ze zich overwegen uit te schrijven op een datingsite. Dit blijkt uit onderzoek onder leden van 6 verschillende Belgische datingplatformen door Onderzoeksbureau Genk in opdracht van onlineafspraakjes.be. De in totaal bijna 2600 ondervraagden werden geconfronteerd met een tiental vragen over ergernissen en gedrag op datingsites.

Vrouwen ergeren zich meer dan mannen
Een opvallende conclusie die het onderzoek opleverde was dat de vrouwelijke ondervraagden vaker negatieve ervaringen hadden op datingsites dan de mannelijke ondervraagden. 60% van de vrouwen gaf aan zich wel eens geërgerd te hebben op een datingsite t.o.v. 31% van de mannen. Ook bleken de ergernissen per geslacht erg verschillend. Waar mannen zich voornamelijk stoorden aan neppe profielen vonden vrouwen meer irritaties in het taalgebruik in conversaties met hun gesprekspartner.

Taalgebruik
Veel ondervraagden gaven aan vaak wel een klik te hebben met een match op een datingsite, maar toch vaak af te knappen op het taalgebruik van de ander. Deze ondervraagden gaven vaak aan dat dit in combinatie was met taalfouten in de communicatie. Een enkeling gaf aan deze ergernissen te negeren terwijl een grotere groep aangaf dat deze afknapper er voor zorgde dat ze de match afkapten. Ook het gebrek aan originaliteit bij matches is een grote ergernis. Één van de ondervraagden legt uit: “Toen ik voor de derde keer een match had met een ‘leuke spontane man die van uitgaan hield maar ook lekker rustig op de bank een filmpje kijken’ was ik snel klaar met het internetdaten.”

Internetdaten: Niet voor iedereen
“Het onderzoekt toont perfect aan dat internetdaten niet voor iedereen is.” vertelt Sofie Mertens van Onderzoeksbureau Genk. “Veel mensen proberen het internetdaten omdat ze eenzaam zijn in hun dagelijks leven, ze hopen op het internet de ware tegen het lijf te lopen. Te hoge verwachtingen worden dan de kop in gedrukt door veelvoorkomende ergernissen.”. Veel van de ondervraagden geven aan dat ze, ondanks deze ergernissen erg tevreden zijn over hun aanmelding op de datingsite en zo’n 70% van de ondervraagden schat de kans “zeer groot” dat ze hun ware liefde zullen ontmoeten met behulp van een datingsite.

 

onlineafspraakjesinfographic


Meld je nu gratis aan

Om lid te worden heeft u alleen een geldig e-mailadres nodig.

Afspraakje zoeken

Aanmelden is gratis en vrijblijvend

Meldt u nu gratis aan bij Online Afspraakjes en u kunt geheel kosteloos reageren op advertenties of uw eigen advertentie plaatsen. Vul hiernaast uw e-mailadres in om te beginnen. Duizenden leden gingen u al voor en kozen voor de discretie en het matching systeem van onze site.

Deze website kan expliciete, seksuele of erotisch getinte beelden, teksten of audio fragmenten bevatten en is derhalve bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Minderjarigen worden van deze website geweerd en dienen deze de website te verlaten. De website werkt met fictieve profielen die voor entertainment doeleinden zijn toegevoegd. Fysieke afspraken met deze profielen zijn niet mogelijk. Op deze website zijn de algemene voorwaarden van toepassing.